• Meer moed en zelfvertrouwen

    Volg je hart, hou je hoofd erbij en ga mee op avontuur. (Angst is maar voor even, spijt is voor altijd.)

    gratis gesprek

Flow

 

Transformatie en resultaat

 

images

 

Is al een tijdje de schwung uit je onderneming?

 Loop je aan tegen terugkerende vragen waar je maar niet uit lijkt te komen, zoals:

  • Welk aanbod past nu eigenlijk het best bij mij?
  • Waarom loopt de samenwerking niet?
  • Klopt de organisatiestructuur zoals we hem nu hebben?
  • Koester ik wel de juiste ambities?
  • Waarom krijg ik te weinig klanten?

 

Er is Een eenvoudig antwoord op jouw vragen 

 

Onderzoek door middel van systeemopstellingen
Er zijn basisregels binnen organisaties. Natuurwetten. Als jouw bedrijf niet voldoet aan die natuurwetten dan stroomt de energie niet. Als je merkt dat er iets niet goed gaat, iets blokkeert, het stroomt niet, dan kunnen we dat eenvoudig onderzoeken door middel van systeemopstellingen. Je zou ook kunnen zeggen: systeemopstellingen geven een kijkje in het onbewuste. Je gaat zien wat zich op een laag dieper afspeelt.  Als je onder de oppervlakte tegenstroom hebt, ga je ineens snappen hoe het komt, dat je in het leven eventjes niet vooruit komt. 
Als het wel stroomt dan wordt dat ook snel duidelijk in een opstelling. Je ervaart dat letterlijk aan den lijve. 

Persoonlijk
We kunnen je helpen met het zoeken van een antwoord op heel persoonlijke vragen: we onderzoeken dan bijvoorbeeld wat je op persoonlijk vlak kan helpen om succesvol te worden als ondernemer. Ook zien we wat je tegen kan houden en hoe je dat kunt doorbreken.

Organisatie
We kunnen ook kijken naar je onderneming. We gebruiken een opstelling dan bijvoorbeeld met een bijzondere focus op de samenwerking met partners, op de strategie van je onderneming of, een hele krachtige: op de klant. We helpen je dan zo goed mogelijk in beeld te krijgen hoe je meer contact kunt maken met je prospects. We maken daarbij het bekende, maar zeker ook het onbekende krachtenveld van de klant zichtbaar. 

 

 

Resultaat

Boven de waterspiegel
Opstellingen tonen niet eerder geziene samenhangen en geven kijk op de werkelijke aard van knelpunten. Blokkades worden transparant en voelbaar. Boven water komt wat er zich onder de waterspiegel bevindt.

Snel inzicht in wat bij je past
Middels een organisatieopstelling krijg je, op snelle en indrukwekkende manier, inzicht in de wisselwerking van alle meespelende factoren. Als we bijvoorbeeld de klant opstellen zullen we inzicht krijgen in het verkrijgen van opdrachten. En we kunnen nieuwe marktgebieden en potentiële leads onderzoeken op hun groeipotentie.

Kansen en mogelijkheden in beeld
Je krijgt informatie over welke veranderingen gewenst zijn. Mogelijkheden van onbenut potentieel en kansen die er voor je zijn worden helder.
In het laatste deel van de opstelling kan daarmee geëxperimenteerd worden.

Flow
Het is nu helder wat er dient te gebeuren om te voldoen aan de natuurwetten. Door de veranderingen door te voeren en de kansen te benutten ontstaat een doorbraak.

Persoonlijke groei
Je doet een scala aan ervaringen op, die vaak ook raken aan jouw eigen persoonlijke thema’s. Zo zet je bijzondere stappen in je persoonlijke ontwikkeling.
Het enige wat het van je vraagt is een open houding en gezonde dosis nieuwsgierigheid.

 

 

Reacties van eerdere deelnemers 

De opstelling werkte nog dagen door. Ik heb er zelfs over gedroomd en ook daar kwamen weer nieuwe antwoorden en werd het me meer en meer helder wat me te doen staat. Ik heb er nu al meer vertrouwen in dat het goed komt.
Linda van Oost

Ik heb heel helder gekregen wat me op persoonlijk vlak tegenhoudt om succesvol te worden als ondernemer. Nu ik dit weet vallen er veel puzzelstukjes op hun plek. Ik heb de eerste acties al ingezet.
Peter de Bie

We weten nu welke weg we niet in moeten gaan met onze organisatie. We hebben helder welke dienst we wel gaan aanbieden. De opstelling bevestigde daarmee onze intuïtie waar we eigenlijk niet op durfden te vertrouwen. Nu wel!
Directeur van een farmaciebedrijf

Ik heb bij Rob de workshop organisatie/familie opstellingen gevolgd. Rob doet dit gedreven, intuitief en tegelijkertijd beslist en vakkundig. Wat het mij heeft opgeleverd? Mijn persoonlijke vraag is (door de grootte van de groep en beperkte tijd) weliswaar niet aan bod gekomen, maar toch deels beantwoord en dat vond ik bijzonder. De opstellingen waaraan ik meewerkte leverden namelijk niet alleen inzichten voor de personen in kwestie op, maar ook voor mijzelf. Dankjewel Rob, voor deze waardevolle en mooie introductie in het werken met opstellingen. Voor herhaling vatbaar.
Karin Giesen


Ik ging naar de workshop vrijdag omdat ik verder wil groeien als mens en ondernemer. Ook wilde ik mijn collega zp’ers waarmee ik samenwerk beter leren kennen. Ik had geen twijfels. Het resultaat was een prachtige en krachtige opstelling waarin de vrouwenlijn werd opgesteld. Dat geeft me de steun en vertrouwen waarna ik zo op zoek was. Ook vond ik het leuk om met de andere ondernemers zo samen bezig te zijn. 
Mirjam de Nooij- Wittenberg

 

Data


22 maart 2019
12 april 2019
17 mei 2019
28 juni 2019

Tip: In de middag kun je deelnemen aan de inspiratiemiddag MBDD.

 

Wat is een systeemopstelling?

Een systeemopstelling is een visuele weergave van dynamieken en patronen in een familie- of organisatiesysteem. Of van een deel daarvan, zoals het gezin van herkomst, een afdeling of een team. De delen van het systeem worden in de opstelling gerepresenteerd door mensen. Deze mensen – representanten genoemd – zijn stand-in voor bijvoorbeeld gezins- en familieleden, medewerkers, klanten, producten, waarden, organisaties, etc. De opstelling ontvouwt zich op basis van jouw, al dan niet heldere, vraag en kan je inzicht, begrip, helderheid, een te ondernemen actie en wellicht een oplossing bieden. Er wordt niet veel gepraat. Desondanks komt er in een opstelling veel relevante informatie naar voren over het systeem. Ook als representant krijg je vaak inzichten door in de opstelling van een andere deelnemer mee te doen.