De ontdekking

 

Sta je voor een BELANGRIJKE keuze?

 Loop je aan tegen terugkerende vragen waar je maar niet uit lijkt te komen, zoals:

  • Welk aanbod past nu eigenlijk het best bij mij/ons?
  • Koester ik/koesteren wij wel de juiste ambities?

 

  • Waarom loopt de samenwerking niet?
  • Klopt de organisatiestructuur zoals we hem nu hebben?
  • Waarom krijg ik/ krijgen we te weinig klanten?

 

Er is Een eenvoudig antwoord op je vragen 

De ontdekking

Onderzoek door middel van systeemopstellingen
Systeemopstellingen geven een kijkje in het onbewuste. Je gaat zien wat zich op een laag dieper afspeelt.  

Persoonlijk
We kunnen je helpen met het zoeken van een antwoord op heel persoonlijke vragen: we onderzoeken dan bijvoorbeeld wat je op persoonlijk vlak kan helpen om succesvol te worden als ondernemer. We zien wat je tegen kan houden en hoe je dat kunt doorbreken.

Organisatie
We kunnen ook kijken naar je onderneming. We gebruiken een opstelling dan bijvoorbeeld met een bijzondere focus op de samenwerking met partners, op de strategie van je onderneming of, een hele krachtige: op de klant. We helpen je dan zo goed mogelijk in beeld te krijgen hoe je meer contact kunt maken met je prospects. We maken daarbij het bekende, maar zeker ook het onbekende krachtenveld van de klant zichtbaar. 

Resultaat

Boven water
Opstellingen tonen niet eerder geziene samenhangen en geven kijk op de werkelijke aard van knelpunten. Blokkades worden transparant en voelbaar. Boven water komt wat er zich onder de waterspiegel bevindt.

Snel inzicht 
Middels een organisatieopstelling krijg je, op snelle en indrukwekkende manier, inzicht in de wisselwerking van alle meespelende factoren. Als we bijvoorbeeld de klant opstellen zullen we inzicht krijgen in het verkrijgen van opdrachten. En we kunnen nieuwe marktgebieden en potentiële leads onderzoeken op hun groeipotentie.

Kansen en mogelijkheden in beeld
Je krijgt informatie over welke veranderingen er in je bedrijf gewenst zijn. Mogelijkheden van onbenut potentieel en kansen die er voor je zijn worden helder.
In het laatste deel van de opstelling kan daarmee geëxperimenteerd worden.

Flow
Door de veranderingen door te voeren en de kansen te benutten ontstaat een doorbraak.

Persoonlijke groei
Je doet een scala aan ervaringen op, die vaak ook raken aan jouw eigen persoonlijke thema’s. Zo zet je bijzondere stappen in je persoonlijke ontwikkeling.

 

 

 

 

Rob is opgeleid als systemisch begeleider door Phoenix Opleidingen en Parre en Deden. Reacties van eerdere deelnemers 

De opstelling werkte nog dagen door. Ik heb er zelfs over gedroomd en ook daar kwamen weer nieuwe antwoorden en werd het me meer en meer helder wat me te doen staat. Ik heb er nu al meer vertrouwen in dat het goed komt.
Linda van Oost

Ik heb heel helder gekregen wat me op persoonlijk vlak tegenhoudt om succesvol te worden als ondernemer. Nu ik dit weet vallen er veel puzzelstukjes op hun plek. Ik heb de eerste acties al ingezet.
Peter de Bie

We weten nu welke weg we niet in moeten gaan met onze organisatie. We hebben helder welke dienst we wel gaan aanbieden. De opstelling bevestigde daarmee onze intuïtie waar we eigenlijk niet op durfden te vertrouwen. Nu wel!
Directeur van een farmaciebedrijf

Ik heb bij Rob de workshop organisatie/familie opstellingen gevolgd. Rob doet dit gedreven, intuitief en tegelijkertijd beslist en vakkundig. Wat het mij heeft opgeleverd? Mijn persoonlijke vraag is (door de grootte van de groep en beperkte tijd) weliswaar niet aan bod gekomen, maar toch deels beantwoord en dat vond ik bijzonder. De opstellingen waaraan ik meewerkte leverden namelijk niet alleen inzichten voor de personen in kwestie op, maar ook voor mijzelf. Dankjewel Rob, voor deze waardevolle en mooie introductie in het werken met opstellingen. Voor herhaling vatbaar.
Karin Giesen


Ik ging naar de workshop vrijdag omdat ik verder wil groeien als mens en ondernemer. Ook wilde ik mijn collega zp’ers waarmee ik samenwerk beter leren kennen. Ik had geen twijfels. Het resultaat was een prachtige en krachtige opstelling waarin de vrouwenlijn werd opgesteld. Dat geeft me de steun en vertrouwen waarna ik zo op zoek was. Ook vond ik het leuk om met de andere ondernemers zo samen bezig te zijn. 
Mirjam de Nooij- Wittenberg

 

Data

 

Tip: In de middag kun je deelnemen aan de inspiratiemiddag sales.

 

Wat is een systeemopstelling?

Een systeemopstelling is een visuele weergave van dynamieken en patronen in een familie- of organisatiesysteem. Of van een deel daarvan, zoals het gezin van herkomst, een afdeling of een team. De delen van het systeem worden in de opstelling gerepresenteerd door mensen. Deze mensen – representanten genoemd – zijn stand-in voor bijvoorbeeld gezins- en familieleden, medewerkers, klanten, producten, waarden, organisaties, etc. De opstelling ontvouwt zich op basis van jouw, al dan niet heldere, vraag en kan je inzicht, begrip, helderheid, een te ondernemen actie en wellicht een oplossing bieden. Er wordt niet veel gepraat. Desondanks komt er in een opstelling veel relevante informatie naar voren over het systeem. Ook als representant krijg je vaak inzichten door in de opstelling van een andere deelnemer mee te doen.