Boek Vaderland

Rob en zijn vrouw adopteerden twintig jaar geleden twee broertjes van vier en één uit Ethiopië. Dat het zwaar zou worden wisten ze. Dat de afstand onoverbrugbaar zou blijken niet… Het verlies van de oorspronkelijke ouders en cultuur heeft diepgaande, levenslange consequenties voor de twee broers.

Vaderland is het verhaal van Rob Marrevee, een zelfbewuste adoptievader. Hij schreef het om de andere zijde van het adoptiesprookje van zijn twee opgroeiende zoons te laten zien. Het is een aangrijpend en tragikomisch relaas over goede bedoelingen en teleurstellingen. Over liefde, vertrouwen, trots, onmacht en schuldgevoel.

‘Had me maar daar gelaten! Liever dat dan geadopteerd’ roept zijn oudste zoon. Hij vertelde zijn familie in Afrika dat hij het moeilijk heeft. Daar snappen ze er niets van.

Rob: ‘Als ik had geweten wat voor impact de adoptie op de jongens zou hebben, had ik het niet gedaan. Al is dat soms lastig uit te leggen. Ook aan mijzelf. Ik ben namelijk heel blij met ze en in Ethiopië hadden ze weinig kans.’

Dit boek laat je niet alleen de intensiteit van adoptie voelen, het nodigt ouders en professionals die met kinderen werken uit om nog beter naar ze te kijken en luisteren.

 

Eerste reacties:

  • Het leest als een prentenboek.
  • Ik word meteen in het verhaal gezogen.
  • Ik wilde blijven lezen.
  • Wat een persoonlijk verhaal. Het raakt me.
  • Waardevol voor iedereen die met adoptie te maken heeft.
  • Goed dat er eens een ouder zich uitspreekt over zijn adoptiefervaringen .

Het boek ‘Vaderland’ komt 16 juni uit

 

Bestel je boek door een mail te sturen naar rob@robmarrevee.nl