Boven de lijn Manifest

Boven de Lijn is meer dan een helder en eenduidig communicatiemodel. Meer dan een krachtige manier om feedback te geven. Meer dan een generator van positieve energie.

Het manifest hierna benoemt waar wij voor staan. Ons team en al vele trainers hebben het vol enthousiasme omarmd. Door te focussen op positief denken en doen, dragen we bij aan een grote positieve verandering.

Zo realiseren we samen een wereld vol (werk)vreugde en positiviteit.

 

Boven de Lijn Manifest

 

Meer plezier op het werk. Voor iedereen.

Dat is waar wij voor staan bij Boven de Lijn. We inspireren bedrijven tot een focus op positief denken en doen. Een team dat plezier heeft met elkaar, bereikt de beste resultaten.

En een 9+gevoel bij de klant!

Onder de Lijn

Veel mensen zijn op hun werk ‘onder de lijn’. Ze ervaren hun werkdagen als zwaar en er is veel gedoe. Onder de lijn ligt de Dramadriehoek, die drie rollen kent:

  • Het slachtoffer, dat klaagt en zeurt: “Waarom ik?”, “Dat heb ik weer”, “Moet mij weer gebeuren.”
  • De aanklager, die roddelt en anderen ervan beschuldigt dat zij het allemaal fout doen.
  • De redder, die ongevraagd hulp of advies geeft en daarmee anderen in de slachtoffer- of aanklagersrol plaatst.

 

Maar weinig mensen ervaren echt plezier in hun werk, zo blijkt uit onderzoek:

  • In Nederland gaat 60% van de mensen met tegenzin naar het werk. In Amerika is dat zelfs 70%.
  • Wereldwijd zijn de cijfers nog bedroevender: maar 13% van de mensen heeft plezier in zijn werk, 63% is ongemotiveerd en 24% ronduit ongelukkig.

Schokkende cijfers? Gelukkig kan het ook anders. Beter. Veel beter.

Grote positieve verandering

Bij Boven de Lijn richten we ons op een grote positieve verandering met ‘BIG impact’, de zogenaamde Positive Quantum Shift. Wij inspireren de mensen om ons heen en in de wereld om positief te denken en te doen. Zo ontstaat een vibe die zorgt voor maximaal plezier, op het werk en privé.

Hoe doen we dat?

Door zo veel mogelijk mensen kennis te laten maken met het Boven de Lijn-concept willen we die positieve wereld realiseren. Een wereld waarin mensen elke dag met plezier naar hun werk gaan.

We inspireren anderen om persoonlijk te groeien en zo veel mogelijk boven de lijn te zijn, want daar zit je in de Winstdriehoek. Daar gebeuren de leuke dingen, ben je succesvol en beleef je de mooie momenten. Boven de lijn zijn betekent:

  1. WAARDERING

Je waardeert jezelf en de mensen om je heen. Je herkent het beste in anderen en vertelt ze dat ook. Je focust op de positieve dingen in de wereld en benoemt dit. Je bent hier dagelijks actief mee bezig.

  1. 100% VERANTWOORDELIJKHEID

Je neemt 100% verantwoordelijkheid door je te richten op positieve acties. Je ziet problemen als een uitdaging en feedback als een uitnodiging tot groei, ongeacht de manier waarop die wordt gegeven. Zo kun je nog beter je kwaliteiten ontwikkelen en inzetten.

  1. AUTHENTICITEIT

Je bent authentiek en spreekt uit wat waar is voor jou. Je zegt wat je doet, en doet wat je zegt. Je luistert naar én volgt je gevoel. Je neemt beslissingen met je hart en stuurt ze met je hoofd. Je kent je kwaliteiten en zet die maximaal in om het beste uit

 

Boven de Lijn

Met trainingen in binnen- en buitenland dragen we dit Boven de Lijn-gedachtegoed uit. Onze kernwaarden zijn INSPIRATIE, PLEZIER, POSITIVITEIT, CREATIVITEIT en WAARDERING. We stimuleren mensen – individuen en teams –

– om het beste uit zichzelf te halen.

– Om werk te doen dat ze echt leuk vinden en daarbij hun kwaliteiten optimaal te benutten.

– Om steeds weer nieuwe manieren te vinden om hun doelen te bereiken en zichzelf opnieuw te blijven uitvinden.

– om dankbaar te zijn en te genieten van het leven.

– Om mooie momenten te creëren en te delen met mooie mensen.

– Om te focussen op kansen en mogelijkheden. Op alles wat wél goed gaat.

Zo zetten zij dankzij effectief persoonlijk leiderschap hun potentie om in fantastische prestaties. En maken zij van hun leven een meesterwerk.

Walk your talk

Meer plezier op het werk dus, voor iedereen. Om deze Positive Quantum Shift te bereiken, inspireren we proactief bedrijven en organisaties om een Boven de Lijn-cultuur te ontwikkelen en te realiseren. Met een focus op positief denken en doen.

Natuurlijk geven we zelf het goede voorbeeld.

We walk our talk! Berry Koeleman    Founder en CEO van Koeleman Sterk & Partners

Boven de Lijn | Focus op Positief Denken en Doen