Leer ontspannen werken (voor mannen die teveel op wilskracht doen)

Leer ontspannen werken (voor mannen die teveel op wilskracht doen)

Vind je het lastig om ontspannen je werk te doen?
Je bent de enige niet!

 

Heel veel managers, directeuren of ondernemers zijn mentaal erg sterk.
En het ontbreekt ze niet aan wilskracht.
Ze zetten de schouders eronder.
En ze gaan ervoor.
Door muren als het moet.

Herken je je erin?
Denk je dat het ook slimmer kan en met minder energie(verspilling)?
En meer verbonden ben je met je lijf en je hart?
Hoeveel contact heb jij met je baas, je collega’s, je medewerkers,en je klanten?
Vind je ook dat daar een extra sleutel ligt voor success?
En dat daar aan te werken valt?

In deze workshop ervaar je je interactiestijlen, stress- en gedragspatronen letterlijk aan den lijve. We gebruiken werk- en oefenvormen uit vechtkunsten als boksen, aikido en tai chi.

Je leert goed waarnemen en ontspannen in het hier en nu zijn.

1779

Je leert beter in contact te staan met jezelf en anderen. Daaruit ontstaat de mogelijkheid om niet vanuit weerstand, reactiviteit of dwang, maar juist door acceptatie, meebewegen en verbinding een verandering teweeg te brengen bij anderen.

Je werkt aan je persoonlijk leiderschap. Je presentatie en communicatie worden effectiever.

Na deze workshop ben je in staat om beter:

  • spanning en stress te herkennen en los te laten
  • in contact te blijven met jezelf en anderen (handelen vanuit authenticiteit)
  • jouw interactiepatronen en het effecten ervan op anderen te herkennen en aan te passen
  • beter je eigen grenzen te signaleren en aan te geven
  • principes te hanteren om adequaat om te gaan met high-pressure situaties
  • in je kracht te staan, ook onder druk
  • en bewuster je aandacht vast te houden en te focussen

 

Als je de principes gaat toepassen die je hebt geleerd tijdens deze workshop zul je efficiënter en effectiever leven. Je zult krachtiger en evenwichtiger overkomen op anderen.

Deze workshop komt tot stand dankzij een samenwerking van Rob van Ham en Rob Marrevee.

 

Rob van Ham (1964) is hoofdtrainer van Cheng Hsin Nijmegen. Hij heeft 25 jaar ervaring in Cheng Hsin en is een internationaal gecertificeerd docent. Daarnaast begeleidt hij professionals uit de wereld van sport, management, gezondheid, zorg, kunst en cultuur naar meer bewuste en effectieve manieren van bewegen, handelen, communiceren en samenwerken.

Hij integreert hierbij zijn ervaring in Cheng Hsin met ruim twintig jaar ervaring als onderzoeker, adviseur, trainer en manager in commerciële adviesbureaus en het hoger onderwijs. Communicatie en samenwerking; sport, beweging en gezondheid; persoonlijke ontwikkeling en bewustwording vormen een rode draad in zijn leven en loopbaan.
Rob van Ham begon met Cheng Hsin in 1991 en werd hoofdtrainer van Cheng Hsin Nijmegen in 2002. Hij volgde tientallen workshops, seminars, e-courses en retraites onder Peter Ralston de grondlegger van Cheng Hsin in zowel de Verenigde Staten als Europa. In 2009 ontving hij een internationaal certificaat als Cheng Hsin instructeur.

Hij heeft meer dan tien jaar ervaring in het geven van workshops, demonstraties en clinics voor nationale en internationale martial arts en tai chi chuan evenementen. Hij verzorgde workshops en bijscholingen voor Cheng Hsin en Tai Chi Chuan scholen en leraren in Nederland en Europa (Duitsland, België, Tsjechië en Frankrijk. Hij geeft cursussen in Tai Chi Chuan, Boksen en Effortless Power voor diverse onderwijs-, zorg- en gezondheidsinstellingen met zowel jongeren en studenten als mensen met beperkingen en ouderen als doelgroep.

Voor de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) heeft hij een sportmodule Body Mind Beweging (o.m. tai chi, yoga, mindfulness, qigong) samengesteld en gedoceerd aan studenten Sport en Bewegingseducatie (SBE) en studenten Leraar Lichamelijk Opvoeding (ALO).

In 2010 begon hij Effortless Power training en coaching waarin hij als trainer en coach professionals en organisaties uit sport en bedrijf begeleidt naar meer bewustwording en effectiviteit in houding, beweging, handeling, communicatie en samenwerking.

Wat vorige deelnemers van Rob van Ham zeiden:

“Verdiepend, met een verrassende invalshoek.”
Ton de Nijs ROC Zadkine College Rotterdam.

 

“Rob is een trainer die sterk is in het zoeken van de opeenvolging van werkvormen. Door veel te doen en minder te praten wordt afgeweken van vele communicatietrainingen. Dit biedt de mogelijkheid de oefening dieper door te laten werken. Ik heb dit als heel krachtig ervaren!”
Djura Prins, Prins in communicatie

Rob weet een omgeving te creëren waarin je je veilig voelt je eigen grenzen te ontdekken. Het is duidelijk dat hij goed weet waar hij mee bezig. Hij heeft veel kennis, maar weet die gedoseerd aan te bieden.”
Karien Geurts , Landall Greenparks

“Een fijne workshop die vooral gaat over ervaren. Kun jij je laten leiden? Hoe stevig sta jij en wanneer raak jij (letterlijk)uit balans? Hoe oprecht is contact? Niet alles is onder woorden te brengen, maar dat staat het krijgen van inzicht alles behalve in de weg.”
Liesbeth Tettero, Tettero Competent

Speciale kennismakingsactie

Deze workshop maakt onderdeel uit van de Moedige Mannen Methode en wordt slechts twee keer per jaar los aangeboden. Geef je snel op. Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen. De vroegboekkorting geldt tot en met 1 april.

Workshop ochtend:   9.30- 12.30 uur

11 april
25 april

Lokatie:
Fagelstraat 1, Nijmegen