7 stappen voor moedige mannen – video 1

7 stappen voor moedige mannen – video 1


header moedige mannen

 

VIDEO 1

 

Ken je persoonlijke geschiedenis

 

Vandaag gaat het beginnen. Doe je mee en ga je er tijd voor vrij maken?

Het zal je echt goed doen. Alles staat of valt bij de hoeveelheid tijd en energie die jij wilt besteden aan de essentiële dingen.

Laat je niet afleiden door alle verleiding om je heen! Besteed aandacht aan de dingen die het verschil maken. Deze challenge wijst je de weg.

Ik wil het niet groter maken dan het is. Ik wil alleen maar zeggen: het is zo waardevol om hier de tijd voor te nemen. Nasrdin Dchar schreef een toneelstuk over zijn vader. Hij begrijpt dat zijn vader in hem voortleeft.

De eerste video gaat over jouw verleden.

Stap 1 uit de Moedige Mannen (en Meiden) Methode:

Ken je geschiedenis!

Hoe goed ken jij je geschiedenis? En hoezeer ben je er mee verbonden? Het kan je houvast geven goed geworteld te zijn in je geschiedenis. Het is goed je te realiseren dat jouw achtergrond je voor een heel groot deel heeft bepaald. Je bewust te zijn van wat je allemaal hebt meegekregen. Het kan ook zeker zo zijn dat je met niet alles daarvan even blij bent. Dan zul je rust kunnen vinden als je voor je verleden kunt “buigen”. Door er vrede mee te hebben dat het zo is gegaan. Om vervolgens te besluiten eventueel een aantal dingen echt anders te gaan doen. Die keuze is aan jou.

Goed. Na dit moraliserende verhaaltje komt nu je opdracht. Bekijk eerst het filmpje. In dit eerste filmpje geef ik je een klein zetje om je eens te gaan verdiepen in hoe jij degene geworden bent die je nu bent. Mijn vraag in de video aan jou: Wat zijn de normerende zinnen van je ouders geweest, die jou zijn bijgebleven?

Ik neem even mijzelf als voorbeeld.
De zinnen die ik veel heb gehoord:
Je moet goed je best doen en studeren.
Mijn vader wilde graag studeren, maar kwam uit een arm gezin waar geen geld was voor een studie.
Maak geen ruzie, wees lief.
Mijn moeder kon niet tegen ruzie.
Hou je aan de regels en wees een brave burger.
Mijn ouders wilde graag keurig overkomen. Ze wilden, denk ik, aan het arbeidersmilieu maar wat graag ontsnappen.
Seks is vies.
Tja….
Doe geen gekke dingen.
Doe maar gewoon.

Oké. Ik heb al genoeg verteld. Nu jij. Bekijk het filmpje en beantwoord de vragen. Neem er de tijd voor. Teruggaan in je verleden vraagt aandacht. Het kan je veel opleveren. Koop een schrift en maak je aantekeningen erin.