Risico nemen en zichtbaar worden

Kortgeleden las ik het boek ‘Playing Big’ van Tara Mohr.
Ik vind het een heel interessant boek. Het is geschreven voor vrouwen, maar er zijn genoeg mannen voor wie het ook een aanrader is. Mannen die een tikkeltje onzeker zijn.

Herken je dat?
Dat je op zoek gaat naar de volgende studie, het volgende boek of uren onderzoek doet om antwoorden te vinden die je nodig hebt voor een bepaalde taak.
En dat je het spannend of misschien zelfs brutaal vindt om jezelf expliciet te laten zien.

Vertrouw op eigen kennis
Je kunt in plaats daarvan ook vertrouwen op je wat je al weet. Durf te vertrouwen op de waarde van je eigen kennis en ervaring, en durf dat naar voren te brengen, zegt het boek. Helemáál wanneer het op een terrein ligt waar je zelf de bron van ideeën en vernieuwende gedachten moet zijn. Helaas hebben we lang niet allemaal geleerd hoe je dat doet.

Zelf ontwikkelde ik de afgelopen periode de Moedige Mannen Methode. Het was een fantastische zoektocht om dit programma te maken. Het gaf me kracht om dat te doen, weg van het vaste stramien, vertrouwend op mijn innerlijk weten.

Zichtbaarheid
Wat mij helpt, en vele anderen ook, is om de aandacht te richten op het zichtbaar maken van je werk en je ideeën. Als je zo je focus verlegt, gaat het niet meer over jou persoonlijk, maar om het ter beschikking stellen van je werk en je ideeën aan mensen die daar iets aan kunnen hebben.

Om over na te denken
Hoe zou jij je werk zichtbaarder kunnen maken voor de mensen die je wilt bereiken en van dienst wilt zijn? Met welke invloedrijke mensen die voor jou relevant zijn, zou je in contact willen komen? En als je daarvoor terugdeinst: is het wel nodig om je bij voorbaat al geïntimideerd te voelen door mensen met gezag? Waar is dat goed voor?

En als je hoger spel begint te spelen: hoe goed moet je dan kunnen improviseren? Wat voor situaties kunnen zich voordoen waarin je voor de vuist weg moet handelen, zonder tijd om je voor te bereiden?

Hoe zou je carrière eruitzien als je twintig procent minder tijd zou besteden aan ijverig voorbereiden? En die tijd zou besteden aan het nemen van risico’s en hoger spel spelen in je carrière?

Mega Moedig
Ik geef een training voor moedige ondernemers waarbij ik je kan helpen om als ondernemer risico’s te durven nemen en te groeien.