Stop met excuses en transformeer je angsten

Toon moed en transformeer je angsten.

Als je als ondernemer zichtbaar wil worden dan vraagt dat wat van je. Want het is spannend om je zelf te laten zien.

Phil Stutz, psychiater, en Barry Michels, psychotherapeut, zagen in hun praktijk dagelijks mensen langskomen die verlamd waren door angst. Ze ontwikkelden een methode die je helpt je angsten onder woorden te brengen en stevig aan te pakken. Ze reiken je een aantal simpele tools aan die je heel gemakkelijk in je dagelijks leven in kunt passen en die voorkomen dat je situaties en ervaringen gaat mijden.

Het zijn geen kleine tips, maar echte levenslessen. Neem ze maar eens door!

Treedt de pijn tegemoet
Als je in de zee wil duiken kun je er maar het beste snel ingaan. Meet je een gedachte aan dat je van de pijn houdt, en voor je het weet ben je er doorheen. Verlang ernaar naar om pijn te verminderen! Accepteer het, je gaat het toch krijgen. Hoe harder je het wegduwt hoe meer je er aan vast zit.

Zet jezelf onder druk
Verplicht jezelf ertoe de pijn aan te gaan. Maak er een gewoonte van, zodat je niet telkens opnieuw de beslissing moet nemen.

Tegenslag hoort erbij
Het gaat erom hoe jij van binnen bent. Een spier heeft weerstand nodig om zich te ontwikkelen. Wijd je leven aan iets dat groter is dan jezelf! Het is een actieve beweging. Toon inzet en concentreer je . Vergeet de rest van de wereld en focus je . Dit vergt veel inspanning.

De wereld is niet rechtvaardig
Als je gaat vechten tegen onrechtvaardigheid kom je in de problemen. Doe een bewuste inspanning om liefde op te wekken als je boos bent op iemand die je onrechtvaardig behandeld heeft. Concentreer je op je liefde. Breng het over op de ander, zodat die ook liefdevoller wordt.

Innerlijke autoriteit
Toon moed. Zekerheid bestaat niet. Omarm je minder mooie kanten. Accepteer dat je niet volmaakt bent. Als je jezelf accepteert kun je anderen makkelijker accepteren. Leg contact met anderen. Mensen geven je kansen omdat ze zich verbonden met je voelen. Maak je niet afhankelijk van verering en aandacht.

De geest kan van de hemel een hel maken
Wees dankbaar. Dan zie je allemaal mooie dingen om je heen en doorbreek je de zwarte wolk. Wat heb je al niet allemaal om je heen? Gebruik het bij negatief denken. Welke dingen had ik onmogelijk zelf kunnen creëren? Doe het op vaste tijden ook: bv voor het slapen gaan of bij opstaan…

Vergooi je leven niet. Leef nu je droom!
Beeld je in dat je op je sterfbed ligt!

Heb vertrouwen
Wees verbonden met anderen en geloof dat je onderdeel bent van ene groter geheel. Het gaat niet om jou!

 

Wil je meer? Dan is de VIP dag voor moedige ondernemers iets voor jou!